Танки росіян зіткнулися в бою: не помилка, а ознака великої проблеми, - Forbes (відео)

Російські танкісти не мають навіть базових знань про те, як керувати танком.

Кілька днів тому українські оборонці наголову розбили російську бронетанкову колону поблизу Новомихайлівки. Під час цього бою один з російських танків врізався в інший. Цей доволі комічний момент свідчить про великі проблеми в російській армії, пише Forbes.

"Це ознака того, що російські стандарти навчання продовжують падати, оскільки Кремль намагається відшкодувати понад 300 000 втрат, яких зазнали його війська під час 23-місячної масштабної війни проти України", – йдеться у публікації.

Бій, у якому сталася ця "чорна комедія", відбувся 30 січня поблизу села Новомихайлівка, що на південь від Мар’їнки. Російська бронегрупа намагалася прорватися до траси, що сполучає Новомихайлівку та Вугледар. У разі успіху цієї атаки положення українських сил у цьому селі стало б катастрофічним.

Однак уся російська бронегрупа була знищена за допомогою дронів-камікадзе. За три години бою росіяни втратили три танки, 8 МТЛБ та одну БМП, не кажучи вже про людські втрати.

Два Т-72 зіткнулися один з одним, коли половина штурмової групи виконала дивний, петляючий маневр. Як зазначає Forbes, не зовсім зрозуміло, чому водії танків не помітили одне одного. Ймовірно, вони закрили оглядові люки і спостерігали за полем бою лише через товсті прозорі призми, що дуже обмежують огляд.

Видання зазначає, що в "компетентній армії" водіїв танків навчають залишати оглядові люки відкритими до останньої секунди. Це також був і радянський стандарт. Тож зображена на відео ситуація свідчить про падіння стандартів у російській армії. 

"Наскільки поганою була російська підготовка два роки тому, зараз вона набагато гірша. Щоб зберегти загальну чисельність своїх прифронтових формувань в умовах катастрофічних втрат, російські військові навчальні заклади згорнули свою і без того недостатню підготовку — і кинули на фронт недостатньо підготовлені війська", – пише Forbes і додає, що подібних трагікомедій з російської сторони ми побачимо ще більше.

Російські втрати в Україні

Як писав УНІАН, від початку повномасштабного вторгнення російські втрати в Україні вже склали понад 388 тисяч осіб, підрахували в Генштабі ЗСУ. Зокрема за цей час ворогом втрачено понад 6300 танків.

Військовий експерт Петро Черник зауважив, що лише у битві за Авдіївку росіяни втратили понад 15 тисяч солдатів, що еквівалентно втратам Радянського союзу за 10 років війни в Афганістані.

Вас також можуть зацікавити новини: