Названо місто, у якому РФ має дикі втрати / фото Telegram / Віталій Барабаш

Ситуація для Сил оборони в районі Авдіївки надважка і дуже серйозна, попри величезні втрати, російські окупанти продовжують наступати.

Про це сказав військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону.

"Ми прекрасно розуміємо, що Авдіївка у дузі разом з Бахмутом і Мар’їнкою. Це якраз і є ті реперні точки, які в разі захоплення, дозволять противнику вийти на бажаний результат – на адміністративні кордони Донеччини і Луганщини", - зазначив він. При цьому нагадав, що окупанти "перше часове плече не подолали", тобто не виконали завдання щодо виходу на межі цих двох областей до 14 грудня 2023 року. "Чи зуміють це питання реалізувати до часу саме перепризначення Путіна на посту президента Росії  (голосування відбудеться з 15 по 17 березня 2024 року – УНІАН), бо саме під це часове плече вони організовують оці дуже потужні бойові дії, покаже час", - зазначив Черник.

Відео дня

При цьому додав, що від 7 жовтня, коли активізувалися дуже сильні бойові дії за Авдіївку, противник убитими втратив більше як 15 тисяч людей.

"Це, по великому рахунку, Радянський союз лише у війні в Афганістані стільки утратив", - сказав експерт. При цьому додав, що якщо цю цифру помножити на три – бо стільки російських окупантів зазнали поранень під Авдіївкою, то це "фантастичні втрати".

За його словами, не потрібно забувати, що Бахмут ворогом був взятий також великими "піхотними валами" – один тільки ПВК "Вагнер" задекларував убитими поза 22 тисячі і це не враховуючи регулярне військо Росії.

"Ми маємо розуміти, що в них дуже специфічний менталітет – якщо фюрер сказав, що завдання треба виконати, то вони за ціною у кишеню не полізуть – класична сталінська методичка – руські не можуть програти на полі бою, тому скільки солдатських життів треба затратити, то стільки затратимо – і затрачують. Ресурс до 1000- 1200 людей на добу для заміщення в них, на жаль, є", - сказав Черник.

Втрати РФ в Авдіївці

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD зазначив, що Росія кидає своїх солдатів сотнями на "м'ясні штурми" Авдіївки Донецької області. При цьому сказав, що там лежать цілі паркани з тіл російських загарбників.

За його словами, з першого року війни Росія не користувалася математикою, а просто "викидувала" людей, там все одно, скільки військових загине у війні.

Зеленський сказав, що біля Авдіївки є "паркани з їхніх людей" - росіяни лежать на полі бою один на одному і це вже паркани трупів, які вони навіть не забирають.

Вас також можуть зацікавити новини: