Коваленко пояснив, як брак снарядів впливає на фронт / колаж УНІАН, фото t.me/V_Zelenskiy_official, кадр з відео

Через нестачу боєприпасів Збройних силам України доведеться перебувати в обороні. Про це сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі Еспресо

"Без достатньої кількості боєприпасів Збройні сили України можуть лише тримати оборону", - наголосив він. При цьому додав, що потрібно розуміти, що деякими позиціями ми повинні будемо поступатися.  

Коваленко зазначає, що йдеться не про критичні територіальні втрати. Але про розширення звільнених територій зараз неможливо говорити. "Це, на жаль, треба визнавати. Воно буде найближчим часом дійсно домінувати, поки наші міжнародні партнери не відновлять саме той обсяг постачання нам відповідної номенклатури та інструментарію для перемоги та звільнення територій", - підкреслив Коваленко.

Відео дня

Ситуація із браком боєприпасів у ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони України Рустем Умєров написав листа до європейських партнерів, де йшлося про критичний брак боєприпасів в української армії. Ворог випускає втричі більше снарядів, ніж Сили оборони. Зазначається, що Україні необхідно 200 тисяч 155-мм снарядів на місяць. 

Як зазначав Business Insider, Росія зберігає перевагу в артилерійських боєприпасах з початку війни і за останні місяці ця перевага лише зросла - Україна зараз випускає лише 2 000 снарядів на день, тоді як Росія - 10 000 снарядів на день.

Аналітик Саймон Майлз вважає, що без артилерії ЗСУ не зможуть маневрувати і це означає, що буде набагато важче займатися відвоюванням території.

За словами Майлза, значна увага до боєприпасів як для Росії, так і для України походить від старої радянської військової доктрини, яка орієнтована на артилерію. Росія, зокрема, покладається на переважну кількість артилерії для боротьби з українською обороною.

Вас також можуть зацікавити новини: