Дрон атакував завод в Татарстані / колаж УНІАН, скріншоти

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан вважає, що завод зі збірки дронів-камікадзе типу Shahed у Татарстані міг атакувати безпілотник дальнього радіуса дії UJ-22. Свою думку він висловив в ефірі КИЇВ24.News.

Зокрема, Світан прокоментував відео, яке поширюється у мережі інтернет. На його переконання, видно політ безпілотника UJ-22 від "УкрДжет".

"Це можна сказати "маленький літак". Тобто з розмахом крила близько 5 метрів. Приблизно це він у був", - сказав Світан.

Відео дня

За його словами, цей літальний апарат може перевозити до близько 50 кілограм вибухівки, і в залежності від палива він може пролетіти тисячу і більше кілометрів.

"Чим більше пального, тим менше вибухівки. Чим менше пального, тим більше вибухівки для того, щоб центрування цього безпілотника не зміщувалося", - сказав Світан.

Експерт додав, що бойова задача була виконана грамотно. Він припустив, що у цього безпілотника програмне забезпечення було прописане з так званим "машинним зором".

"Тобто, безпілотник сам ухвалює рішення про вибір цілі і виконує бойову задачу", - сказав експерт.

Атака по заводу зі збірки "шахедів" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, Головне управління розвідки Міністерства оборони України провело спеціальну операцію, під час якої було атаковано завод зі збірки дронів-камікадзе типу "шахед" у російському Татарстані. Завод розташований на відстані тисяча кілометрів від України. Ворог ретельно приховував місце розташування об'єкту та забезпечував прикриття ППО, але це не допомогло. 

Вас також можуть зацікавити новини: