Теракт на Каховській ГЕС не завадить контрнаступу: ЗСУ обнадіяли планом

За словами Наталії Гуменюк, руйнування дамби Каховського водосховища не завдало такого клопоту, на який розраховували росіяни.

Підрив дамби Каховської ГЕС не завдав ЗСУ такого клопоту, на який розраховували окупанти - спричинені руйнування та наслідки вкладаються у глобальний план наступу української армії.

Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк під час виступу в Медіацентрі Україна - Укрінформ. За її словами, такий невдалий підсумок теракту лякає росіян.

"Силам оборони це (підрив Каховської ГЕС - ред.) не завдало того клопоту, на який розраховували окупанти. Але все ж таки певні зміни в бойовій роботі відбулись. Проте вони вкладаються у той глобальний план просування Сил оборони, який так лякає окупантів", - сказала Гуменюк.

За словами речниці, в лавах ЗСУ продовжується результативна бойова робота зі звільнення територій України. Вона триває за заздалегідь сформованим планом: "Дуже скоро будуть результати, які всіх порадують", - підкреслила вона.

Також керівник пресцентру ОК "Південь" зазначила, що натяки РФ на можливий підрив Запорізької атомної станції - це черговий елемент у ланці техногенних шантажів. Кінцева мета таких погроз - підлаштувати Україну та її партнерів під свої задуми та плани. 

При цьому Гуменюк підкреслює, що ситуація з Каховською ГЕС показала, що це небезпідставні погрози, і що Росія здатна реалізувати свій шантаж на практиці. Тут потрібно, щоб світова спільнота якомога швидше "включилася" та зреагувала, вважає Гуменюк. 

В Міноборони уточнили поточну задачу окупантів в Україні

Нагадаємо, ввечері 26 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр уточнила, що наразі мотивація окупантів на фронті дещо змінилася: вони більше не прагнуть захопити нові території, а зосередженні на тому, щоб втримати в рамках наступу ЗСУ те, що вже "мають".

Вона підкреслила, що ворог прагне зупинити нашу армію за будь-яку ціну, включно з диверсіями, інформаційним тиском та "ядерною риторикою".

Вас також можуть зацікавити новини: