Олександр Коваленко припустив, чому РФ влаштувала атаку "Кинджалами" / фото ua.depositphotos.com

У четвер, 14 грудня 2023 року, російські окупанти вперше за кілька місяців запустили по україні ракети Х-47М2 "Кинджал" з літаків МіГ-31К. Примітно, що саме в цей день відбувалася "пряма лінія" російського диктатора Володимира Путіна.

В ефірі Апостроф TV військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко висловив думку, що такий "збіг" не є випадковим. Він нагадав, що "Кинджали" не запускали по Україні з серпня. Крім того, вночі росіяни влаштували потужну атаку дронами-камікадзе.

Водночас Коваленко зауважив, що МіГ-31К, здатні нести "Кинджали", перебували в повітряному просторі РФ як під час, так і після "прямої лінії" Путіна. 

Відео дня

"Це багато про що каже. По-перше, це каже про те, що Путін – це такий собі недоГітлер. Гітлер був дуже закомплексованою особою і він не відчував впевненості в своєму ораторському мистецтві, коли в натовпі були люди, які його критикували. Але він вийшов з цієї ситуації як – він підсилював своє ораторське мистецтво штурмовиками "СС". Так саме я провожу паралель з Путіним", – пояснив свою думку експерт. 

Він припустив, що росіяни завдали ударів "Кинджалами" по Україні, щоб відчувати впевненість у ситуації, в якій опинився не тільки кремлівський диктатор, а й уся Росія.  

"Щоб відчувати впевненість в тому, що він говорить, десь там в Саваслейці злітає МіГ31К, і по всій Україні лунає повітряна тривога. І після цього будуть пуски ракет. Ось вона, велика Росія, ось я, великий диктатор. І це тільки підкреслює його шизофренічну маніякальну натуру", – констатував Коваленко.

 

Атака "Кинджалами" по Україні

14 грудня в Україні кілька разів лунала масштабна повітряна тривога, повʼязана з активністю ворожих літаків МіГ-31К, здатних нести ракети "Кинджал". 

Біля 14:00 повідомлялося про пуски ракет в бік Старокостянтинова Хмельницької області. Через деякий час вже зʼявилася інформація про ракету в бік Києва, а також ціль в напрямку Хмельниччини. Мешканці столиці та Хмельницької області чули вибухи. 

Силам ППО вдалося збити ракету "Кинджал" на Київщині. Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. 

Водночас речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат уточнив, що не стане розкривати інформацію про наслідки атаки "Кинджалів", а також про те, влучили кудись ворожі ракети чи ні. 

Вас також можуть зацікавити новини: