Росія почала перекидати в Україну третій армійський корпус / фото facebook.com/mod.mil.rus

Недоформований і недоукомплектований третій армійський корпус РФ, швидше за все, компенсує ті підрозділи окупаційних військ, які потребують ротації або виведення. Якщо їх не замінити, вони просто зникнуть

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Наскільки він буде ефективний? Відповідь проста – виключно як тимчасова затичка за рахунок, хоч і неповноцінної, але кількісної маси. На щось більше ця біомаса не годиться і, вже дуже скоро ми з вами у цьому зможемо переконатися", – упевнений експерт.

Відео дня

"По суті, ті плацдарми, на яких може опинитися ця біомаса, зараз утримуються підрозділами, які вже давно потребують ротації або виведення на відновлення боєздатності", – додав Коваленко.

Третій армійський корпус РФ не доукомплектований

Оглядач нагадав, що командовання ЗС РФ планувало розгорнути всього чотири армійських корпуси, по одному на кожен військовий округ:

"Але, в підсумку вони обмежилися лише одним. При цьому, почавши його формування в травні, вони змогли зібрати замість 15,6 тисяч трохи більше 12 тисяч особового складу станом на середину серпня. Слід розуміти, що зібравши відразу 700 одиниць техніки, у російського командування виникла проблема збору живої сили".

"Для поповнення складу корпусу використовувався різношерстий і вельми токсичний ресурс. Наприклад, дірки молодшого офіцерського складу затикали випускниками військових вишів: з навчальної аудиторії – відразу у зону бойових дій. Рядовий склад затикали добровольцями з нищебродських регіонів Росії і найманцями, так званих ПВК, набір в які вже здійснювався у тому числі й з в'язниць", – додав Коваленко.

Як писав УНІАН, коли Росія почала перекидання недавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки було зафіксовано у Ростовській області. 

Вас також можуть зацікавити новини: