Росія перекидає в Україну третій армійський корпус / фото ua.depositphotos.com

Третій армійський корпус, який Росія почала перекидати в Україну, неукомплектований. Він являє собою "збірну солянку" з різношерстого зброду, непрофесійного та ненавченого.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його інформацією, третій армійський корпус Росія почала формувати у травні, його чисельність повинна була становити 15 тисяч осіб, проте у РФ не вийшло його укомплектувати.

Відео дня

"Російське командування ставило перед собою за мету сформувати не менше 6 танкових батальйонів чисельністю 187 танків і 12 мотострілецьких батальйонів, чисельність 357 ББМ", – зазначив Коваленко.

"У складі корпусу можна бачити не зняту з консервації та зберігання техніку, а досить таки модні Т-80 БВМ і навіть т-90 "Прорив". Але якщо технікою корпус забезпечили практично відразу, особовим складом так і не вийшло. У червні себе проявила проблема з комплектації особовим складом корпусу, у зв'язку, з чим було вирішено сформувати його в основному за рахунок найманців, у тому числі зі складу приватних військових кампаній", – додав експерт.

За його словами, проблеми з формуванням третього армійського корпусу були з розряду нерозв'язних. Зрештою, було ухвалено рішення екстрено доформувати корпус неблагонадійними елементами і відправити в Україну.

"Але і після таких радикальних рішень питання з формуванням корпусу не було вирішене – планову чисельність так і не вдалося досягти!".

За інформацією Коваленка, РФ має намір направити корпус на південний плацдарм.

Як писав УНІАН, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: