Третій масований штурм Авдіївки вже на підході: військовий експерт вказав на ознаки

Росіяни поставили собі дедлайн - захопити Авдіївку до Нового року.

На Авдіївському напрямку Росія проводить перегрупування і готується до третьої хвилі масованого штурму, яка, ймовірно, буде потужнішою, ніж дві попередні. Такого висновку дійшов військовий аналітик Олександр Коваленко, спостерігаючи за ситуацією навколо цього міста.

За його словами, в останні дні більшість атак на Авдіївському напрямку ведуть підрозділи зі складу так званого "першого армійського корпусу", тобто загони терористичного угруповання "ДНР". У той же час регулярна російська армія, що має більш боєздатні частини, ходить в атаки набагато рідше.

Коваленко впевнений, що це вказує на проведення агресором "ретельного" перегрупування і доукомплектування підрозділів після раніше понесених важких втрат.

"Причому підготовка ґрунтовна. (...) Відповідно, третя хвиля наступу, куди більш потужна, ніж попередні дві, може відбутися до кінця грудня, вже протягом найближчих тижня – двох", – говорить експерт.

За словами Коваленка, російське командування встановило два "дедлайни" для взяття Авдіївки – до Нового року або до березневих "виборів" Путіна.

Підвищену активність росіян по всій Східній лінії фронту аналітик теж пов'язує з прийдешнім третім штурмом Авдіївки. На його думку, так росіяни хочуть "випробувати удачу" і спробувати просунутися на інших ділянках, щоб реалізувати план "Б" у разі невдачі із захопленням Авдіївки.

Ситуація на фронті - останні новини

Як писав УНІАН, втрати Росії в Україні на Авдіївському напрямку зараз на 25% більші, ніж були при штурмі Бахмута. Зараз біля Авдіївки зосереджено не менше 40 тисяч російських військовослужбовців, що в рази більше, ніж український гарнізон.

Військовий експерт Роман Світан висловив думку, що втрата Авдіївки загрожує обвалом всієї лінії оборони на Сході і втратою контролю над значними територіями Донбасу. За його словами, важлива не настільки Авдіївка, як населений пункт, а як укріпрайон, який створили на її території.

Вас також можуть зацікавити новини: