Під час штурмів Авдіївки супротивник зазнав величезних втрат, поділився експерт / фото t.me/kazansky2017

Втрати Росії в Україні на Авдіївському напрямку наразі на 25% більші, ніж були при штурмі Бахмуту.

Як розповів в ефірі телемарафону майор запасу Нацгвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, наразі біля Авдіївки зосереджено щонайменше 40 тисяч російських військовослужбовців, що в рази більше, ніж український гарнізон. "На Авдіївці (росіяни, - УНІАН) просто роблять м’ясні штурми, а таких інструкторів, як були у ПВК "Вагнер", там немає. Також вони зазнають більших втрат. Середньодобові втрати під час штурму Бахмуту були 776 російських військовослужбовців, зараз (на Авдіївському напрямку, - УНІАН) - 931. Тобто на 25% більше, а успіхів вони поки що не досягають. Навіть якщо це вдасться, то суттєвих принципових змін на лінії фронту не відбудеться", - сказав він.

Наразі, за словами військового експерта, на Бахмутському напрямку противник почав активно використовувати артилерію та керовані авіабомби. "Вони (окупанти, - УНІАН) почали використовувати, зокрема, важку техніку, бо ґрунт більш твердий став. Атакують невеликими групами, намагаючись протягнути наші війська, щоб розосередити їх вздовж лінії фронту і не дати можливості десь пересуватись. Робиться це переважно для медійних засобів росіян", - підкреслив Гетьман.

Відео дня

Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 9 грудня 2023 року на українській землі становлять приблизно 338 тисяч 120 осіб.

У центрі уваги Авдіївка - сьогодні це варто знати

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська вели наступальні операції поблизу Авдіївки та підтвердили наступ 8 грудня. Опубліковані 8 грудня геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки).

Російські джерела стверджували, що 7 і 8 грудня російські війська просунулися в напрямку Новокалинового (13 км на північний схід від Авдіївки), до околиць Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від Авдіївки та в промисловій зоні на південний схід від міста.

Водночас, станом на ранок 9 грудня, за даними Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. 

Вас також можуть зацікавити новини: