Україна для ударів по Україні використовує літаки "Ту" / фото Міноборони РФ

Генерал української армії у відставці, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж назвав ймовірні причини, за якими російські війська пускають тільки по одній ракеті зі своїх літаків "Ту", передає 24 канал.

Зазначається, що росіяни часто піднімають у повітря з півтора десятків літаків, але у них немає достатньої кількості ракет, щоб запускати з кожного борту відразу по кілька одиниць. Друга причина-бажання заплутати систему ППО України.

"Буває, що навіть з різних секторів запускають по одній ракеті. Під час польоту вона може змінювати траєкторію польоту. Формують, наприклад, удари по Києву, а потім перенаправляють у Хмельницьку область. У цьому форматі вони працюють. А використовують багато літаків, щоб дезорієнтувати і розсіяти системи ППО", - зазначив він.

Відео дня

Також вказується, що РФ продовжить атакувати Україну, очевидно, що зараз у росіян є для цього необхідні ресурси.

Війна в Україні - актуальне

Нагадаємо, як писав УНІАН, оперативна обстановка на сході та пвдні України залишається складною. За 14 січня сталося 86 бойових зіткнень з російськими військами.

Загальні втрати Росії в Україні станом на ранок 14 січня досягли 370 тисяч чоловік особового складу. За минулу добу ЗСУ ліквідували на фронті 840 російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: