ГУР знищило два катери Росії в Криму / колаж УНІАН, скріншоти

Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) підтвердило, що в ніч на 30 травня в тимчасово окупованому Криму було знищено два російські катери. За попередніми даними, йдеться про швидкісні транспортно-десантні КС-701 "Тунець", повідомили у відомстві, опублікувавши відео.

"Спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вкотре результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора Росії в тимчасово окупованому Криму", - йдеться в повідомленні.

У розвідці додали, що успішна спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24.

Два катери "Тунець" знищили у Криму - відео

"З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема - літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8, - зазначили в ГУР. - Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. Утім, нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що катери атакували в районі селища Чорноморське Євпаторійського району.

Джерело УНІАН у спецслужбах зазначало, що, за попередньою інформацією, було уражено два ворожі катери, імовірно, типу "Тунець".

Вас також можуть зацікавити новини: