У Бахмуті йдуть запеклі бої / facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Російські війська обмежили наземні атаки в районі Бахмута, оскільки найманці "Вагнера" почали відхід з прифронтових районів міста 25 травня.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW). Зокрема, окупанти вели безуспішні наступальні операції в напрямку Бахмута та Іванівського.

Також, за деякими даними, росіяни переключили свою увагу на шосе T0504 Часів Яр-Бахмут і O0506 Хромово-Бахмут, а на флангах Бахмута тривають запеклі бої. 

Відео дня

При цьому, як зазначили аналітики, терористи "ДНР" все частіше прибувають в Бахмут і витісняють там бойовиків "Вагнера".

Крім того, за даними Інституту, окупанти продовжували наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. На кадрах з геолокацією видно, що російські війська незначно просунулися в західній частині міста Мар'їнка.

"Додаткові кадри з геолокацією показують, що українські війська утримують позиції південніше Авдіївки в районі Опитного", - зазначили аналітики.

А в районі Авдіївки, Новобахмутівки та Новокалинового тривають позиційні бої.

Ситуація у Бахмуті

Обстановка у Бахмуті дуже важка. Там безперервно йдуть бої. Кілька днів тому ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці покинуть місто до кінця весни.

При цьому, як зазначили у Генштабі, інтенсивність боїв на фронті продовжує знижуватись. За добу зафіксовано всього 22 ворожі атаки, хоча ще на початку травня їх було по півсотні та більше за добу.

Вас також можуть зацікавити новини: