Поки жителі столиці самостійно вирішують, чи безпечно їм перебувати в Києві/ фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Оновлено: Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук відреагував на інформацію про нібито "підготовку Києва до обов’язкової евакуації". Він зазначив, що цей фейк налякав мешканців столиці та посіяв паніку. "Про евакуацію з Києва або з його окремих районів наразі взагалі не йде мова. Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій — від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури. І ми дійсно періодично проводимо навчання, проговорюємо різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація. Саме це я і мав на увазі, але, ЗМІ, на жаль, в погоні за хайпом, вирішили налякати мешканців Києва", – заявив Ткачук.

26.08.2022. У столиці місцева влада проводить навчання з обов'язкової евакуації з окремих районів.

Про це заявив директор департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук в інтерв'ю "Главкому".

Відео дня

За його словами, рішення про примусову евакуацію поки немає - жителі столиці самостійно вирішують, чи безпечно їм перебувати в Києві, особливо поруч з об'єктами критичної інфраструктури, які можуть атакувати окупанти.

"Зараз ми при необхідності починаємо тренування цих евакуаційних комісій і прекрасно розуміємо, як будемо проводити евакуацію того чи іншого району, або всього міста. Ми розглядаємо варіанти аж до примусової евакуації, система повинна бути готова до цього", - підкреслив Ткачук.

Нагадаємо, на Запоріжжі розробили плани евакуації в разі аварії на ЗАЕС. Розроблено кілька планів, які розраховані на тимчасово окуповані та на підконтрольну території.

Вас також можуть зацікавити новини: