У НГУ попередили про "неприємні сюрпризи" від окупантів: експерт пояснив, про що йдеться

Експерт зазначає, що може йтися про диверсії або бомбардування.

Командувач Національної гвардії Олександр Півненко раніше висловив припущення, що росіяни готують для ЗСУ "неприємні сюрпризи" на несподіваних напрямках. Про що йдеться, в ефірі Radio NV пояснив військовий експерт Павло Нарожний.

Він зазначив, що "сюрпризи" - це не обов'язково якийсь широкомасштабний наступ.

"Це може бути робота диверсійних груп, це можуть бути якісь відволікаючі удари, це можуть бути бомбардування", - припускає експерт.

Саме на такі дії, на його думку, здатні росіяни.

"Сумщина постійно потерпає від дій диверсійних груп. По Чернігівщині росіян б'ють", - зазначає експерт.

Водночас, додає Нарожний, навряд чи йдеться про якісь масштабні дії.

"[Не можна] сказати, що зараз у ворогів є десь якісь великі резерви, які вони зможуть використати, щоб зробити серйозний крок, наприклад, у районі Харкова. Це практично нереально", - вважає експерт.

Також він нагадав, що Харківська область готується до можливих дій РФ: там перебувають доволі серйозні підрозділи Збройних сил, побудовані мінні поля, інженерні загородження та вжито інших заходів.

Що говорив командувач Нацгвардії

Півненко розповів, що в контексті просування РФ углиб України є різні ризики. Ми можемо говорити про можливу загрозу для Харкова, Сум, загалом про Запорізький напрямок, хоча для окупантів Часів Яр - також важлива історія з погляду "військових перемог", наголосив військовий.

Також він розповів, що порівняно з росіянами, для України питання снарядного голоду стоїть завжди гостро, хоча ситуація не настільки критична - фронт не руйнується.

Вас також можуть зацікавити новини: