Ситуація з дефіцитом військових у ЗСУ може стабілізуватися влітку, каже Півненко / Колаж УНІАН, фото Генштаб, фото скріншот

Командувач Національної гвардії Олександр Півненко дав прогноз щодо того, коли мобілізація в Україні "прокинеться". Як відомо, зараз у військах спостерігається проблема з ротаціями через дефіцит охочих воювати.

Днями аналітик Bild заявив, що Україні треба мобілізувати щонайменше 250 тисяч осіб, щоб не дозволити Росії окупувати всю Донецьку область. Водночас Півненко каже, що в характері нашої нації гуртуватися саме тоді, коли ворог найбільше тисне. В інтерв'ю LIGA.net він пояснив, що ситуація з мобілізацією у нас може стабілізуватися влітку.

"Моє суб'єктивне бачення - влітку. Або коли противник посилить наміри просування вглиб України за іншими напрямками", - зазначив він.

Відео дня

Півненко уточнив, що в контексті просування РФ углиб України є різні ризики. Ми можемо говорити про можливу загрозу для Харкова, Сум, загалом про Запорізький напрямок, хоча для окупантів Часів Яр - також важлива історія з точки зору "військових перемог", підкреслив військовий. "Вони про нього не забудуть. Ми це знаємо", - сказав Півненко.

Він прогнозує, що при відчутті більшої загрози з боку росіян, у нас буде більше добровольців воювати. "Так влаштоване наше суспільство: що більше тиснуть, то більше згуртовуємося", - резюмував він.

У Нацгвардії дали поганий прогноз про ротації

Раніше Півненко також акцентував, що без процесу мобілізації - не буде ротації військових. А це погано для України, оскільки люди на війні виснажуються. Ніхто не може воювати без перепочинку протягом 2-3 років поспіль. А особливо, якщо військовий захищає напрямок або ділянку фронту, в яких особливо зацікавлена Росія. Тому зараз на порядку денному у всіх головне питання - потрібно більше людей, де їх узяти, підкреслив Півненко.

Вас також можуть зацікавити новини: