Пєсков прокоментував заклик Зеленського про виведення військ / фото REUTERS

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що про виведення російських військ з України до кінця 2022-го року "не може йтися". Про це він заявив у коментарі росЗМІ, коментуючи пропозицію глави України вивести путінських військових до Різдва (він не уточнив - 25 грудня або 7 січня) з території нашої країни.

Також "права рука" Путіна порадила українській стороні "приймати ті реалії, які склалися за весь цей час". Йдеться про новозахоплені Росією після початку повномасштабної війни території, каже Пєсков:

"Ці реалії говорять про те, що у РФ з'явилися нові суб'єкти, з'явилися вони в результаті "референдумів", які пройшли на цих територіях. Без урахування цих нових реалій будь-яке просування вперед неможливо".

Відео дня

Пропозиція Зеленського про виведення російських військ

12 грудня президент Володимир Зеленський під час виступу перед лідерами країн G7 запропонував Росії вивести окупаційні війська з України на Різдво.

"Я не бачу причин, чому Росії не зробити це зараз, на Різдво. Відповідь з Москви покаже, чого там дійсно хочуть", - наголосив глава української держави.

7 листопада Зеленський в черговий раз нагадав про умови для початку переговорів з Росією. Серед них:

Вас також можуть зацікавити новини: