У РФ стверджують, що на окупованій Харківщині не було російських вчителів

Окупанти просто залишили завезених із Росії вчителів при відступі.

Російських вчителів, які викладали за "російськими стандартами", у школах окупованих територій Харківської області не було.

Про це повідомляє пропогандистське видання ТАСС з посиланням на представника так званої окупаційної "військово-цивільної адміністрації області".

"Російських вчителів, яких могли б притягнути до відповідальності за викладання за російською програмою, в області не було", - розповів один з колаборантів.

Також у Міносвіти РФ стверджують, що вони нібито вивезли всіх учителів із територій, куди повернулися ЗСУ.

"Всі вчителі з РФ, які викладали на звільнених територіях, зараз знаходяться там, де ситуацію контролюють російські військові", - йдеться у заяві.

У той же час там заявили, що зараз не відомо, що з місцевими вчителями, які нібито "співпрацювали з Росією і були готові викладати за новою методикою" окупантів.

Проте, пізніше голова Слідчого комітету Росії доручив порушити кримінальну справу через те, що "нібито українські військові затримали в Харківській області вчителів, які викладали за російською навчальною програмою".

"Представниками київського режиму дана діяльність кваліфікована як злочин, організовано їхнє кримінальне переслідування", - сказано в повідомленні СК.

Нагадаємо, окупанти настільки поспішали тікати з Куп'янська на Харківщині, до якого увійшли ЗСУ, що навіть "забули" вчителів. Їх привезли в місто з РФ, щоб "вчити" місцевих дітей і забивати в голови маленьких українців пропаганду.

Як повідомляв УНІАН, у школах Маріуполя вчителі розповідають першокласникам, що вони - "частина Росії", і що українці - "вигадана нацистами нація".