Володимир Путін / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов розповів про петицію, в якій російські муніципальні депутати вимагають відправити президента РФ Володимира Путіна у відставку.

Про це він повідав на своєму YouTube-каналі.

"У заяві йдеться, що дії Путіна завдають шкоди майбутньому Росії і його громадянам... довів до поразки в протистоянні з Україною", – зазначив Жданов.

Відео дня

Разом з тим експерт попередив, що в цій петиції російські депутати вимагають перейменувати так звану "спеціальну військову операцію" у війну, щоб оголосити загальну мобілізацію У РФ.

На думку Жданова, зараз у Росії не вийде цю петицію "перевести на військові рейки" через санкції:

"Падіння виробництва в Росії буде спостерігатися до 2030 року... До кінця року ніяких поставок немає, запаси будуть вичерпані, виробництво зупиниться. Про які військові рейки ми говоримо?... По мобілізації навіть можна сказати, що давайте, оголошуйте мобілізацію, ми подивимося, як соціум російський відреагує на загальну мобілізацію... Чи потягне економіка відмобілізувати якусь кількість людей? А чим ви їх будете озброювати?".

Тому, Жданов думає, що петиція "дуже сильно запізнилася":

"Її перший пункт я підтримую двома руками – відсторонення Путіна від влади, притягнення до відповідальності. Добре, навіть поки що у себе в середині... за доведення Російської Федерації до стану фактичної розрухи і злиднів. Плюс створення ореолу країни-ізгоя, яка сидить за залізною завісою".

Нагадаємо, стрімкі успіхи Збройних сил України на фронті продовжують ламати плани Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: