У СБУ розповіли, якою зброєю були уражені російські кораблі "Буян" та "Павел Державин"

Для атаки було використане експериментальне озброєння морських дронів.

Сьогоднішня атака на ракетоносій "Буян" та позавчорашній підрив корабля "Павел Державин" - справа рук Служби безпеки України спільно з Військово-морськими силами України. Про це УНІАН повідомило джерело у СБУ, зазначивши, що обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

"Після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну "Алроса", який поки що зумів втекти від наших розробок", - зазначив співрозмовник УНІАН. 

Водночас, носій крилатих ракет "Буян" повторити "подвиг" "Алроси" не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням "Морських малюків". 

"СБУ попереджає москолоту – не треба ходити українськими водами, якщо хочете зберегти хоч якісь залишки свого флоту", - сказав УНІАН один з організаторів спецоперації.

Атаки на російські кораблі

Як повідомляв УНІАН, зранку 12 жовтня стало відомо, що на рейді Севастополя вибухнув російський корабель. Йдеться про малий ракетний корабель проекту 21631 "Буян-М" - носій крилатих ракет "Калібр".

Крім того, днями неподалік Севастополя підірвався також й великий сторожовий корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державин".

Вас також можуть зацікавити новини: