Україна перевернула гру: експерт пояснив, чим унікальні атаки по ЧФ РФ / колаж УНІАН, фото Planet Labs

Традиційна військова мудрість припускає, що переможе найбільша, найкраще оснащена армія, але Україна перевернула цей принцип з ніг на голову, тероризуючи російський Чорноморський флот. Таку думку в статті для Sky News озвучив військовий аналітик Шон Белл.

Експерт проаналізував останні атаки України по Чорноморському флоту країни-агресора та високо оцінив методи, які використовували українські сили. 

"Незважаючи на те, що військова перевага в чисельності та можливостях залишається привабливим варіантом, Україна продемонструвала, що спритність, технології та здатність до адаптації можуть виявитися переконливою протидією", – констатує Белл. 

Відео дня

Аналітик стверджує, що українські сили змогли перетворити традиційні символи військової переваги, які має РФ, на її критичну вразливість. 

"Україна використала технології для проведення серії "асиметричних" атак проти російського Чорноморського флоту, які включали потоплення "Москви", націлювання на численні кораблі та підводні човни за допомогою поєднання безпілотників і ракет. Минулого тижня відбулася зухвала атака на "мізки" ЧФ - його військовий штаб. Успішно атакуючи військово-морський потенціал Росії – особливо її кораблі та підводні човни – вона перетворює ці традиційні символи військової переваги на критичну вразливість Росії, змушуючи ЧФ шукати притулку далі на схід, подалі від України", – пише Белл. 

Експерт припускає, що таку стратегію можуть взяти на своє озброєння Тайвань, Іран та Північна Корея.

"Можливо, Тайвань не зможе зрівнятися з Китаєм у військовому плані, але він витягне цінні уроки з війни в Україні. Однак так само буде Північна Корея, Іран і низка країн, які традиційно вважалися військовими "аутсайдерами", – припускає аналітик.

Удари по ЧФ РФ - якими були наслідки 

Після влучання ракет у великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону" в першій половині вересня росіяни передислокували десантні кораблі в Азовське море.

Також російські кораблі ховали від українських морських дронів у гавані Севастополя, захищеній боновими загородженнями. Однак після після удару по Севастополю росіяни почали ховати кораблі подалі в морі та біля Новоросійська (Краснодарський край РФ).

Вас також можуть зацікавити новини: