Росіяни вдарили по Харкову ракетами, є постраждалі / фото "Суспільне Харків"

Ввечері 10 січня російські окупаційні війська завдали ударів по центральній частині Харкова, дві ракети поцілили в готелі. На місці удару виникла пожежа. 

Про це розповіли у ДСНС. Зазначається, що підрозділи рятувальників, Нацполіції та екстреної медичної допомоги одразу були направлені на місце.

"На момент їх прибуття були виявлені пошкодження триповерхової будівлі готелю, а також легкових автомобілів, припаркованих поруч. Площа пожежі склала близько 20 квадратних метрів. Із будівлі було евакуйовано 8 осіб", – йдеться у повідомленні. 

Відео дня

На місці події працювало 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 70 чоловік особового складу ДСНС.

Водночас мер Харкова Ігор Терехов уточнив, що внаслідок російської атаки пошкоджено не лише готель. 

"Дві ракети по готелю у середмісті Харкова. Жодного військового там не було. Натомість було 30 цивільних, з яких одинадцятеро – поранені російськими ракетами. Серед постраждалих – і турецькі журналісти. Всі одинадцять зараз у лікарнях, один у дуже важкому стані. Крім готелю постраждали житлові будинки – один комунальний, один приватний, автосалон, виробниче підприємство. Людей, які цього потребували, розселили в інших місцях", – повідомив він.

Удар по Харкову: інші деталі

Попередньо, росіяни завдали ударів по Харкову ракетами С-300 з території Бєлгородської області РФ. Удар прийшовся по Київському району міста, пошкоджено будівлю готелю.

Одна з ракет Росії влучила біля готелю, фактично в паркан, інша – в прибудову, розповів голова поліції Харківщини Володимир Тимошко. Військові там ніколи не зупинялися. Переважно цей готель використовувався представниками ЗМІ, наголосив він.

Відомо про 11 постраждалих внаслідок удару. Це  4 чоловіків віком від 31 до 38 років та 7 жінок – від 23 до 71 року. 35-річний чоловік перебуває у важкомі стані, 8 пацієнтів – у середньому, повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Вас також можуть зацікавити новини: