Удар прийшовся по Київському району Харкова / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Російські окупанти завдали удару по цивільному об'єкту в Харкові, повідомляє мер міста Харкова Ігор Терехов.

"Удар прийшовся по цивільному обʼєкту. Висока вирогідність жертв серед людей, що в ньому знаходилися. На парковці поряд з обʼєктом горять авто, попередньо є руйнування будівлі. Туди вже виїхали усі відповідні служби", - написав він.

Щонайменше шестеро людей поранені внаслідок російських ударів ввечері 10 січня, повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. Згодом він розповів, що кількість поранених у Харкові зросла до девʼятьох людей.

Відео дня

Журналіст Андрій Цаплієнко зазначив, що удар прийшовся по Київському району Харкова.

"Попередньо - ракетами С-300. Триває огляд місця прильоту профільними службами. Пошкоджено цивільний об‘єкт", - додав він.

У російських моніторингових групах перед цим повідомляли про "вильоти" в районі Бєлгорода.

Оновлено 00:04: Кількість постраждалих внаслідок атаки по Харкову зросла до 10. Очільник ОВА розповів, що окупанти влучили біля готелю в середмісті Харкова двома ракетами.

"Одна людина – у тяжкому стані, одна – отримала поранення та перебуває у середньому стані, інші – легкому. Серед постраждалих – журналісти турецького видання, які проживали в готелі. Ліквідація наслідків триває, рятувальники продовжують гасіння пожежі", – повідомив він. 

У поранених здебільшого забої, є черепно-мозкові травми та гостра реакція на стрес. Таку інформацію в коментарі "Суспільне Харків" озвучив директор облцентру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта. 

"Дехто навіть відмовився від шпиталізації. Зараз ще вирішуємо питання – умовляємо їх", – додав він. 

Оновлено 00:12: Серед постраждалих 1 громадянка Туреччини, 1 громадянин Грузії, обидва представляли ЗМІ Туреччини. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

Оновлено 00:51: Унаслідок ворожого обстрілу середмістя Харкова постраждали 11 людей. Серед них 4 чоловіків віком від 31 до 38 років та 7 жінок – від 23 до 71 року. 

"9 постраждалих доставили до медзакладів. 35-річний чоловік перебуває у важкомі стані, 8 пацієнтів – у середньому; 2 – надали допомогу на місці. Пацієнти забезпечені всім необхідним і перебувають під лікарським наглядом", – додав глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Російські удари по Харкову - подробиці

Російські окупанти пізно ввечері 9 січня вдарили ракетами по Харкову. Росіяни атакували дитячий оздоровчий табір на околиці міста.

"Два прильоти. Пошкоджено кілька будівель, але, на щастя, без постраждалих. Тому що табір порожній. Зазначаю, що це абсолютно цивільний об'єкт. Тому наш ворог в черговий раз підтвердив, що він - в чистому вигляді терорист", - повідомив мер міста Харкова Ігор Терехов.

У свою чергу голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що внаслідок ударів РФ пошкоджено території та приміщення дитячого центру. При цьому про постраждалих інформація не надходила.

Вас також можуть зацікавити новини: