На пошкодженій АЗС виникла пожежа / фото Сили оборони півдня України

У вівторок російська армія завдала по Одещині ракетного удару, вже відомо про загиблих, серед яких 10-річна дитина. Як передає кореспондент УНІАН, ввечері 10 квітня російська армія знов атакувала Одещину. Зокрема, в обласному центрі жителі чули два потужних вибухи.

Як повідомили у Силах оборони півдня України, ворог завдав подвійний удар балістикою по Одеському району.

"Атаковано транспортну інфраструктуру. Є влучання в АЗС, що підсилює вибухову небезпеку", - розповіли військові.

Відео дня

За даними Сил оборони, загинуло четверо людей, в тому числі одна дитина - 10-річна дівчинка. Ще семеро людей зазнали поранень, один чоловік у важкому стані, йому ампутовано нижні кінцівки. Лікарі наразі роблять все можливе, щоб врятувати поранених.

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер додав, що удар був завданий у період з 18:00 до 18:30.

"Одещина вчергове була під ударами балістичних ракет, попередньо - Іскандер-М", - сказав він.

Оновлено 22:20. Згодом у Силах оборони повідомили, що кількість постраждалих зросла до 14 – стільком людям надано медичну допомогу після вечірньої атаки балістичними ракетами.

"Люди в автівках і пішки прямували наприкінці робочого дня додому та стали жертвами підступного подвійного удару. На пошкодженій АЗС досі палає пожежа, побиті крамниці, складські приміщення, адміністративні будівлі й приватні будинки", - наголосили військові.

За даними Кіпера, четверо людей - у важкому стані, лікарі борються за їх життя, пʼятеро - у стані середньої тяжкості та ще пʼять осіб мають легкі поранення. Серед постраждалих також 4-річна дівчинка, в неї осколкове поранення спинки та контузія. Вона в лікарні під наглядом медиків.

За даними пресслужби Одеської обласної прокуратури, зараз розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). За даними слідства, близько 18:20 збройні сили РФ завдали ракетних ударів по транспортно-логістичній інфраструктурі.

Російські атаки на Одесу 10 квітня - деталі

Сьогодні російські загарбники з ранку завдають по Одещині ракетних ударів у день 80-ї річниці визволення Одеси від фашистів. Під час попередніх атак, в Одеському районі  пошкоджено транспортну інфраструктуру та вантажівки, що були поруч. За інформацією національного перевізника "Укрзалізниця", сьогодні вранці ворог цинічно обстріляв балістичними ракетами об'єкти критичної інфраструктури. Постраждали двоє залізничників Одеської залізниці, вони з пораненнями та травмами госпіталізовані.

Вас також можуть зацікавити новини: