"Це чесно": Зеленський назвав єдину умову припинення ударів по російським НПЗ

Зеленський підкреслив, що Вашингтон не міг обмежити використання Україною зброї власного виробництва.

США незадоволені ударами Києва по нафтопереробних заводах та інших об'єктах паливно-енергетичного комплексу Росії. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю газеті The Washington Post.

"Реакція США на це не була позитивною", - заявив український лідер, але підкреслив, що Вашингтон не міг обмежити використання Україною зброї власного виробництва.

"Ми використовували наші дрони. Ніхто не може сказати нам, що ви не можете", - додав він.

Зеленський вважає, що він зможе зупинити російські атаки на енергосистему України, тільки змусивши Росію заплатити аналогічну ціну.

"Якщо немає протиповітряної оборони для захисту нашої енергетичної системи, і росіяни атакують її, моє запитання: чому ми не можемо їм відповісти? Їхнє суспільство має навчитися жити без бензину, без дизеля, без електрики. Це чесно. Коли Росія припинить ці кроки, ми зупинимося", - сказав він.

Удари по російських НПЗ - деталі

Видання Financial Times писало, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, попереджаючи, що удари безпілотників можуть підвищити світові ціни на нафту і спровокувати помсту.

Британська розвідка вважає, що Росія навряд чи зможе захистити всі свої нафтопереробні заводи від атак українських дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: