Україна довела, що навіть велика перевага в повітрі, яку мала РФ, може бути нівельована / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

США має змінювати стратегію ведення війни, врахувавши події на російсько-українському фронті. Таку думку висловили журналісти Business Insider.

За їхніми словами, Україна довела, що навіть велика перевага в повітрі, яку мала Москва напередодні вторгнення, може бути нівельована за рахунок якісної системи ППО. Тож у випадку прямої війни США з Росією чи Китаєм, Вашингтону не варто розраховувати на домінацію в повітрі, як це відбувалося в попередніх війнах. 

"Сторона, яка має перевагу в повітрі, не обов'язково має робити це постійно. Потрібно синхронізувати цю можливість відповідно до конкретної мети, маючи перевагу в повітрі на окремих ділянках протягом певного часу. Але важливо об’єднати цю домінацію із загальною схемою маневру, інакше це буде просто перевага в повітрі для розваги", – пояснює віце-очільник штабу ВПС США Девід Олвін. 

Відео дня

Видання звертає увагу, що ці слова Олвін сказав на тлі повітряних операцій США на Близькому Сході. 

"Пентагон зміг провести ці ударні операції без перерв і втручань. Це може змінитися у разі потенційної війни між США та іншою великою державою, такою як Китай. Якщо в західній частині Тихого океану спалахне конфлікт, про що попереджають експерти та офіційні особи, домінування в повітрі може не бути довгостроковою можливістю для жодної зі сторін", – йдеться в тексті. 

Можлива війна між НАТО та РФ: про що йдеться

НАТО готується до війни з Росією. Про можливу війну між Москвою та країнами-учасницями Північноатлантичного альянсу днями заявив Bild. З посиланням на секретний документ Бундесверу, видання написало про неминучий початок цієї війни влітку 2025 року. Реалізація цього плану, відповідно до документів, має розпочатися вже в лютому цього року.

У свою чергу глава МЗС Польщі Радослав Сікорський також закликав НАТО готуватися до російського вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: