Україна поінформувала США про ситуацію на фронті та потреби ЗСУ

Сторони обговорили подальше надання нашій країні необхідної допомоги, зокрема техніки, озброєння та боєприпасів.

Україна поінформувала представників США про оперативну ситуацію на фронті та нагальні потреби армії.

Як йдеться у повідомленні Офісу президента України, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний провели зустріч у режимі відеозв’язку з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном і головою Об'єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі.

"Представники України детально поінформували союзників про поточну ситуацію на фронті, бойові дії на найскладніших напрямках, а також про нагальні потреби української армії. Сторони обговорили подальше надання нашій країні необхідної допомоги, зокрема техніки, озброєння та боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

У зустрічі також взяли участь: міністр оборони України Олексій Резніков та його перший заступник Олександр Павлюк, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, командувач оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угруповання "Таврія" Олександр Тарнавський, командувач Повітряних сил Збройних Сил України Микола Олещук і заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

Як повідомляється, наприкінці до розмови приєднався Президент України Володимир Зеленський. Він поділився з присутніми думками щодо звільнення українських земель від російських окупантів.

Війна в Україні - останні новини

Російські війська безуспішно наступали на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Шахтарському напрямках, вони не залишають спроб захопити місто Бахмут.

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що запеклі бої зараз тривають в районах Кремінної, Торського, Білогорівки, Спірного, але епіцентром бойових дій залишається Бахмут.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що війська РФ вже готуються до оборони перед українським контрнаступом.