У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті 17 березня / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська безуспішно наступали на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Шахтарському напрямках, вони не залишають спроб захопити місто Бахмут.

"На Куп’янському та Лиманському напрямках противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Вчергове артилерійських обстрілів зазнали низка населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення, а саме сім населених пунктів Харківської області та Новоєгорівка, Невське і Білогорівка - Луганської. Окупанти безуспішно намагалися наступати у напрямку Гряниківки, Верхньокам’янського та Спірного", - говориться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00.

На Бахмутському напрямку, як зазначається, ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Водночас українськими захисниками відбито атаки противника в районах населених пунктів Кліщівка та Іванівське. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Оріхово-Василівка, Залізнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське Донецької області.

Відео дня

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, як поінформували в Генштабі, противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Авдіївка та Мар’їнка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Вугледар Донецької області.

"На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону. Обстрілів зазнали вісім населених пунктів Запорізької області; Времівка Донецької області; Добра Надія - Дніпропетровської, а також 11 населених пунктів на Херсонщині", - йдеться у зведенні.

Бої за Бахмут - актуальні новини

Як писав УНІАН, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що військове командування в особі головкому Валерія Залужного і командувача Сухопутними військами Олександра Сирського підтверджує доцільність подальшої оборони Бахмута.

В Інституті вивчення війни дійшли висновку, що російські сили просуваються в Бахмуті незначно, а наступ ПВК "Вагнера", ймовірно, наближається до кульмінації.