У кількох областях України оголошена повітряна тривога / фото ua.depositphotos.com

Увечері в декількох регіонах України оголошена повітряна тривога через ракетну і дронову небезпеку, в окремих областях працює протиповітряна оборона.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України і обласні військові адміністрації.

По областях шириться повітряна тривога / скріншот https://alerts.in.ua/

Зокрема, у Київській області через рух ворожих безпілотних літальних апаратів працює ППО. О 22:07 повідомлялося, що ударні БпЛА рухаються у напрямку Білої Церкви. Перед цим група ударних ворожих БпЛА наближалася до Золотоші у напрямку Черкас.

Відео дня

Також о 22:47 повітряна тривога оголошена у Києві, бо одна із груп ударних ворожих БпЛА наближається до Києва.

Крім того, три групи ударних ворожих БпЛА знаходяться в районі Лубнів та рухаються у південно-західному напрямку.

В 22:38 ракетна небезпека оголошена у Вінницькій області.

Оновлено 23.10. У Повітряних силах повідомляють, що група ударних ворожих БпЛА  наближається до межі Вінницької області зі сторони Канева. Також ще три групи, що перебували в районі Лубнів, наближаються до Канева.

Оновлено 23.30. Повідомляється про рух групи ударних БпЛА у напрямку Чернівецької та Хмельницької областей.

Оновлено 23.50. У Повітряних силах попередили, що ударні ворожі БпЛА наближаються до Києва з північного напрямку.

Також у Київській ОВА попередили про роботу ППО. "Небезпека не відступила – тривога досі триває. На Київщині сили ППО продовжують працювати по ворожих цілях", - йдеться у повідомленні. 

Оновлено 00.02. Ударні ворожі БпЛА у Вінницькій області рухаються у напрямку Чернігівської. Також повідомляється про групу БпЛА у районі Кам'янця-Подільського. Інші групи ударних БпЛА рухаються між Черкасами та Білою Церквою у північному напрямку.

Оновлено 00.15. Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що на підступах до Київа працює ППО. Загроза БпЛА для столиці зберігається. 

Тим часом повітряна тривога поширилась на східні області. 

Оновлено 00.26. Повітряну тривогу оголошено на Тернопільщині. Повітряні сили попередили про загрозу застосування ворогом ударних БпЛА. 

Станом на цю мить карта тривог виглядає так:

скріншот

Оновлено 01.25. У низці областей пролунав відбій загрози. Станом на цю мить тривога залишається в Хмельницькій, Черкаській, Київській областях та місті Києві. 

Згодом відбій оголосили і на Хмельниччині.

Оновлено 02.04. Відбій загрози по областях. 

Повітряні атаки Росії

У п'ятницю, 17 листопада, низка українських областей знову була під загрозою російських дронів.

Ворог запустив 38 БПЛА, більшу частину цілей збили повітряні сили ЗСУ України. Зокрема, вранці відомство повідомило про ліквідацію 29 дронів. Також повітряне командування "Південь" повідомило про ліквідацію 8 БПЛА.  

БПЛА подолали мало не 1000 км, щоб дістатися до Києва, але були збиті. Водночас в Одеській області ворог влучив по одному з об'єктів енергетичної інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: