Українські захисники показали, як влучно уразили унікальну ціль на Херсонщині (відео)

Нещодавно новинку "цілком таємно" спрямували на тимчасово окуповану Херсонщину, аби відстежувати дії ЗСУ.

Українські захисники продемонстрували, як реактивники Сил оборони півдня влучно уразили унікальну ціль. Ідеться за комплекс "Прєдєл-Е", який російські загарбники називають мобільною береговою радіолокаційною станцією загоризонтного виявлення з підвищеною скритністю.

"Саме так новинку свого військово-промислового комплексу "Прєдєл-Е" амбітно і помпезно росіяни презентовали вузькому колу фахівців в червні цього року. Потім в режимі "цілком таємно" спрямували її на тимчасово окуповану Херсонщину, аби відстежувати наші дії і по морю, і по суходолу", - розповіли у Силах оборони.

Зазначається, що ексклюзивний "Прєдєл-Е" прикривав ще й досить сучасний комплекс радіоелектронної боротьби "Леєр-2", але українські захисники вирахували ціль. 

"І ось вже в серпні унікальну розробку вартістю 200 млн. доларів США наші воїни просмажили вщент, разом із комплексом-захисником. Ось такий тепер у росіян "прєдєл" можливостей на півдні України", - наголошують українські військові.

Війна в Україні - втрати росіян

Як повідомляв УНІАН, на одному з напрямків українські захиснику знищили військову техніку та обладнання російських окупантів на сотні мільйонів доларів.

Зокрема, ліквідували танк, гармати, міномет, три польових пункти боєпостачання, станцію радіоелектронної боротьби "Леєр-2" і станцію радіоелектронної боротьби "Стриж" - мобільний комплекс, який використовують для захисту від безпілотників. 

Також було знищено два комплекси відеоспостереження "Муром-П" і радіолокаційну станцію окупантів "Прєдєл-Е".

Вас також можуть зацікавити новини: