Капітан I рангу оцінив можливість висадки десанту РФ на півдні / фото КП Узбережжя Одеси

Голова кафедри ВМС Національного університету оборони України Степан Яким'як оцінив можливість висадки російського десанту на українське узбережжя. Він вважає, що такий розвиток подій можливий лише у разі радикальної зміни бойових дій на суші.

"Якщо раптом у противника стане сил вести наступ зі сходу і з півдня. Якщо він зможе охопити південні регіони, наприклад, через Миколаїв, тоді виникне потреба у противника висаджувати морський десант. Далі він буде вирішувати для себе, чи буде це можливо", - відзначив капітан I рангу в коментарі "Суспільне".

За його словами, у російських окупантів недостатньо сил для проведення такої операції.

Відео дня

"Це їм не під силу: ні морально, ні психологічно, ні інтелектуально. Противник не здатний зараз розгорнути такі дії. Ми посилюємо свою оборону, маємо нові засоби і зразки озброєння, нові здібності. Думаю, їх шанси не тільки зменшуються, а зараз приблизно дорівнюють нулю", - підсумував Яким'як.

Фантазії Росії про окупацію Одеси - що відомо

Спочатку в Росії заявляли про бажання захопити Одесу. Армія окупантів до міста не дійшла завдяки захисникам Миколаєва, які не тільки зупинили настпуленіе РФ, але і відкинула їх назад.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане 14 лютого 2023 року заявив, що у Москві не відмовилися від ідеї захоплення Одеси, але на це у Кремля не вистачає сил.

З початку весни вже кілька разів звучали заяви від різних посібників Путіна про необхідність все ж захопити Одесу.

Вас також можуть зацікавити новини: