Сили ППО відбили атаку "шахедів" / фото t.me/SerhiyNaiev

У ніч на 12 грудня російські окупанти знову атакували Україну безпілотниками типу "Shahed" із окупованого Криму, цього разу з району Балаклави.

Як повідомляє Командування Повітряних сил, всього зафіксовано пуски 15 ударних БпЛА "Shahed-136/131", дев’ять із яких було знищено в різних областях України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони.

Крім того, увечері 11 грудня, зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Схід" знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 на Запоріжжі та Дніпропетровщині. 

Відео дня

Оновлено о 10:01. Як уточнили у пресслужбі Сил оборони півдня України, вночі, під час ворожої дронової атаки силами протиповітряної оборони у цій зоні відповідальності було знищено п’ять БпЛА типу "Shahed-131/136":  два – на Одещині, по одному – у Миколаївській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

"На Одещині внаслідок ворожої агресії пошкоджень зазнали адміністративні будівлі та технічні приміщення спортивної установи. Люди не постраждали", - йдеться у повідомленні.

Кількість знищених цілей / Повітряні сили

Росія атакує Україну

Як повідомляв УНІАН, ввечері у понеділок, 11 грудня, Україну атакували декілька груп російських ударних дронів.

О 18:43 військові повідомили про БПЛА "Shahed" на Миколаївщині, який рухається в західному напрямку. Згодом було зафіксовано пуски кількох груп таких дронів з окупованого Криму. Напрямок їхнього руху - Одеська область.

О 19:46 Повітряні сили попередили про чергову групу безпілотників з Херсонщини у напрямку Миколаївщини. Пізніше жителів Кіровоградщини також попередили про небезпеку дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: