У Макіївці окупанти використовують відсутність водопостачання для мобілізації чоловіків / фото ГУР МО

Окупанти вирішили скористатися ситуацією з відсутністю централізованого водопостачання в тимчасово окупованій Макіївці Донецької області. Вони почали роздавати повістки чоловікам призовного віку в чергах за водою.

Такою інформацією поділилися у центрі національного опору: "Зафіксовані випадки, коли чоловіки отримували повістки в черзі за водою. Тобто ворог використовує кризу в регіоні як метод виявлення чоловіків для поповнення своєї армії".

За даними ЦНС, воду роздають в пляшках з 9-ї до 15-ї години. Щоб її отримати, необхідно пред'явити паспорт або свідоцтво про народження для дітей. А у чоловіків додатково перевіряються відмітки про постановку на облік у військкоматі. Кожен з них може отримати повістку, стоячи в черзі.

Відео дня

Мобілізація в так званих "ДНР" і "ЛНР": остання інформація

  • Заступник Міністра науки і вищої освіти РФ Григорій Гуров 1 грудня зізнався, що на території псевдореспублік незаконно мобілізували на фронт понад 3 тисячі студентів.
  • У першій половині листопада в "ДНР" призвали школяра Микиту. Так звані "правоохоронні органи" погрожували кримінальною відповідальністю, якщо хлопець не прибуде до пункту мобілізації. Документи про закінчення школи він отримав, будучи на фронті.
  • Ватажок "ДНР" Денис Пушилін наприкінці жовтня наказав призвати і відправити воювати проти України 300 ув'язнених.

Вас также могут заинтересовать новости: