ЗРК IRIS-T SLM / фото Diehl Defence

Система протиповітряної оборони IRIS-T перебуває у Німеччині ще на стадії виробництва і буде готова для відправки її в Україну наприкінці літа.

Про це заявила голова МЗС ФРН Анналена Бербок в інтерв’ю DW.

"Наша проблема, як і у багатьох європейських держав, полягає у тому, що у запасах є не все, що потрібно Україні. Тому ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T - одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони, яка нині перебуває лише на стадії виробництві та, сподіваюся, буде готова наприкінці літа. І таким чином ми завжди перевіряємо, що ще можна зробити, аби підтримати Україну ще більше", - заявила вона.

Відео дня

Бербок додала, що питання постачання Україні зброї – це не перегони за місцем у рейтингу, йдеться про спільну підтримку України з боку усієї міжнародної спільноти, країн-членів НАТО.

Вона нагадала, що наприклад, разом із Нідерландами Німеччина постачає Україні гаубиці, і частково намагається отримати боєприпаси в інших країнах, бо не має потрібних.

Як повідомляв УНІАН, Сполучені Штати із партнерами й союзниками загалом зобов’язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, із них 12 уже перебувають на українській території.

Вас також можуть зацікавити новини: