Російські військові отримають медичну допомогу, триразове харчування, можливість зв'язку з родичами та матимуть доступ до представників Міжнародного комітету Червоного хреста / скріншот

Україна ближчим часом відкриє новий табір для утримання російських військовополонених у зв'язку зі збільшенням їхньої кількості.

Про це повідомляється в Telegram-каналі єдиного центру прийому звернень військових рф зі здачі у полон "Хочу жити". Там зазначили, що паралельно проводяться роботи з підготовки до запуску ще одного табору.

Згідно з повідомленням, збільшення кількості військовополонених пов'язане із ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів, а також блокуванням обмінів військовополоненими з боку Росії.

Відео дня

Зазначається, що умови у новому таборі, як і у таборі "Захід-1", відповідатимуть вимогам міжнародного гуманітарного права. Зокрема, російські військові отримають медичну допомогу, триразове харчування, можливість зв'язку із родичами, а також матимуть доступ до представників Міжнародного комітету Червоного хреста. Розташування табору в глибокому тилу відповідає Женевським конвенціям.

"Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм, які передбачають утримання військовополонених виключно у спеціально відведених для цього місцях. На відміну від Росії, яка утримує українських військових у звичайних в'язницях та виправних колоніях разом із ув'язненими, часто у нелюдських умовах, ігноруючи та не визнаючи їхнього статусу військовополонених", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, що російські солдати, що знаходяться в українському полоні, мають доступ до медичної допомоги, в тому числі стоматологічної, можуть відвідувати церкву і навіть заробляти гроші. Про це розповів офіційний представник українського проекту "Хочу жити" Віталій Матвієнко.

За його словами, тільки за цією програмою добровільно здалися в полон кілька сотень російських солдатів. В цілому ж з проектом зв'язалися і висловили бажання здатися більше 22 тисяч російських солдатів і примусово мобілізованих жителів окупованих територій України.

Вас також можуть зацікавити новини: