В Україну прибули ще дві системи ППО, - Зеленський

оновлено

Вони збивають всі типи повітряних цілей, додав президент.

Сьгодні Україна отримала ще дві системи протиповітряної оборони, які "збивають все". Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Головна новина на сьогодні - новина, яку ми всі давно очікували, заради якої ми на різних рівнях місяцями працювали. Результат - в Україну прибули ще дві системи протиповітряної оборони. Всі подробиці, звичайно, не варто говорити публічно. Але системи - які збивають усе. Будемо захищати регіони", - сказав він у своєму відеозверненні.

Він зазначив, що наразі систем протиповітряної оборони все ще недостатньо для повного захисту України, але робота для досягнення цього ведеться щодня.

Українська ППО: останні новини

У грудні The Wall Street Journal приводила дані Міжнародного інституту стратегічних досліджень, згідно з якими на озброєнні України було близько 564 зенітних систем.

До цього військовий експерт Михайло Жирохов повідомляв, що за рік Україні вдалося збільшити кількість комплексів протиповітряної оборони в 2-2,5 рази.

За словами військово-політичого оглядача "Інформаційного спротиву" Олександра Коваленка, для захисту від обстрілів РФ кожне українське місто-мільйонник потребує щонайменше однієї батареї ЗРК Patriot. 

Вас також можуть зацікавити новини: