Коваленко пояснив, скільки ППО потрібно Україні для захисту від російських атак / колаж УНІАН, фото twitter.com/oleksiireznikov, скріншот

Для захисту від російських атак кожне місто-мільйонник в Україні повинно, як мінімум, мати одну батарею ЗРК Patriot. Таку заяву зробив військово-політичий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Як він пояснив в інтервʼю УНІАН, кожна батарея ЗРК Patriot повинна мати захист із засобів середнього радіуса дії. Йдеться про IRIS-T та NASAMS. Своєю чергою, ці комплекси повинні мати захист малого радіуса дії, такий як Alvis Stormer, ЗРК Crotale, чи ті ж самі "Буки", "Куби", ЗРК "Тор-М2", "Оса-10" тощо.

"Тобто, на кожне місто-мільйонник повинен бути повністю готовий ешелон такого типу. І це – як мінімум. Це щоб зробити таку собі парасольку протиповітряної оборони над містами-мільйонниками. А потім, після міст-мільйонників, в першу чергу, на базі міст-мільйонників, які знаходяться біля лінії фронту, біля напрямків прориву протиповітряної оборони в нашому повітряному просторі з боку Росії, створювати буфер безпеки", – додав Коваленко. 

Зараз повноцінна ешелонована ППО в Україні є лише в Києві та Київській області, каже оглядач. 

Атаки РФ по Україні: останні новини

Ввечері у вівторок, 9 січня, російські окупаційні війська завдають ракетних ударів по Харкову. Попередньо, ворог бив з території Бєлгородської області РФ ракетами С-300, заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

6 січня російські окупанти обстріляли Донеччину. Ворог вдарив ракетою по лікарні в Покровську, коли там проводили операцію пацієнтові. Момент прильоту потрапив на відео. 

Вас також можуть зацікавити новини: