Ватажок "вагнерівців" повертає прихильність Путіна: аналітики назвали ознаки

Експерти вважають, що російський диктатор повернувся до послуг найманців, тому що регулярна армія не справляється.

Ватажок приватної військової кампанії"Вагнера" Євген Пригожин повертає прихильність президента РФ Володимира Путіна. Для посилення флангів у Бахмуті найманці готують до трьох бригад.

За інформацією аналітиків Інституту вивчення війни в своєму звіті вказали, що прихильність російського диктатора повертається до Пригожина, в результаті нездатності армії РФ виконати завдання, які поставили взимку. Зараз "вагнерівці" ймовірно отримують підкріплення, боєприпаси і політичне визнання.

При цьому повідомляється, що ПВК готує до трьох мотострілкових бригад для посилення флангів найманців у Бахмуті. У свою чергу Пригожин підтвердив, що повітряно-десантні війська Росії працюють поруч з "вагнерівцями".

На думку експертів, "кухар Путіна" може заохочувати активне звірства, про які 17 квітня розповіли вже колишні найманці, намагаючись зміцнити соціальну згуртованість і репутацію в підрозділах.

"Цей тип вкоріненого насильства, ймовірно, буде надавати все більший вплив на російське суспільство, особливо після того, як бійці "Вагнера" завершать контракти і повернуться в свої будинки. Російському суспільству доведеться докладати все більше зусиль, щоб впоратися з жорстокістю як нормою, яку здійснюють його військовослужбовці в міру їх реінтеграції у внутрішню сферу, що, ймовірно, буде мати наслідки для цілих поколінь російського суспільства", - підсумували аналітики.

Звірства найманців ПВК "Вагнер" - зізнання у військових злочинах 

Організація Gulagu.net оприлюднила розмову з "вагнерівцями", в ході якого росіяни зізналися в стратах і вбивствах як військовослужбовців, так і мирних українців, у тому числі дітей.

В офісі генпрокурора заявили, що проведуть перевірку зізнань найманців. До цього розслідування приєднаються іноземні правоохоронці.

Вас також можуть зацікавити новини: