"Бавовна" в Криму: в ГУР відповіли на закиди РФ про "обстріл цивільної інфраструктури"

Україна дотримується міжнародних зобов'язань, зокрема, щодо "зернового коридору".

Речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов назвав заяву МО РФ щодо порушення Україною гумкоридору і атаки на цивільну інфраструктурув в Криму "брехливою маніпуляцією". 

Останні події в Криму стосувались виключно військових об'єктів і жодним чином не пов'язані з "зерновою угодою", наголосив речник в коментарі "Суспільному". 

"Коли мова йде про підконтрольну Україні територію, коли мова йде про останні згадані події в Криму, то мова йде про окуповану територію і військові об'єкти окупантів. Україна дотримується міжнародних зобов'язань, в тому числі виконує всі зобов'язання, які стосується зернового коридору", — наголосив він. 

Останні події в Криму 

У ніч на 24 квітня в окупованому Севастополі пролунали вибухи. Російська сторона заявила, що нібито українські сили атакували безпілотними катерами пункт базування Чорноморського флоту. Водночас ворог заявив про нібито атаку на цивільну інфраструктуру Криму з акваторії порту Одеса.

Росіяни стверджують, що розгорнули атаковані катери начебто в районі гуманітарного коридору, задіяного для вивезення сільськогосподарської продукції з портів України, і заявляють, що інцидент створює загрози для продовження "зернової угоди". 

Водночас після атаки російські загарбники посилили заходи, спрямовані на те, щоб виявити українських партизанів в Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: