Розвідники не дають окупантам розслабитися / скріншот

Там, де Росія впритул наближена до півночі Харківщини, чужинці зі своєї території щоденно обстрілюють Україну з танків, мінометів та далекобійної артилерії. Під прикриттям такого вогню в Україну прагнуть прослизнути ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

Щоб захистити побратимів та цивільних від ворожих обстрілів, на полювання, щойно сутеніє, в бік кордону йдуть українські розвідники, йдеться в сюжеті ТСН.

Військовий кореспондент Олександр Моторний показує, що тут повно слідів минулорічної російської присутності. Тут окупанти перед втечею спробували організувати лінію оборони, та врешті нічого з того не вийшло. Вони залишили після себе суцільну руїну й повно вибухових пасток. Частину російських мін наші військові знешкодили, та мало не кожної нової доби з'являються нові смертоносні ворожі сюрпризи.

Мета нічних виходів наших розвідників - подивитися, чи немає слідів противника, пояснює воїн окремого батальйону 127-ї бригади тероборони з позивним "Піт". Він додає, що можуть вирахувати ворожу ДРГ чисельністю 10-12 осіб.

Кулеметник "Сєва" зізнається, що насправді вільно почуватися окупантам українські військові не дозволяють. Щойно бачать якісь рухи (попереду наших військових немає), діють рішуче. Крім того, на прикордонні наші розвідники здобувають цінні трофеї, які називають "російським ленд-лізом".

Навчання України на кордоні з Білоруссю

Раніше у рамках планових навчань Україна провела вишкіл бійців-спецпризначенців упритул до білоруського кордону, а саме в Чорнобильській зоні відчуження.

Навчання із застосуванням бойових снарядів і взаємодія штурмових груп одразу кількох  підрозділів має стримати  російські війська з боку білоруського кордону, якщо ті полізуть удруге. 

Вас також можуть зацікавити новини: