ЗСУ проводять навчання поблизу білоруського кордону / скріншот

У рамках планових навчань Україна провела вишкіл бійців-спецпризначенців упритул до білоруського кордону, а саме в Чорнобильській зоні відчуження, йдеться в сюжеті ТСН.

Навчання із застосуванням бойових снарядів і взаємодія штурмових груп одразу кількох  підрозділів має стримати  російські війська з боку білоруського кордону, якщо ті полізуть удруге. 

Знищити ворожі цілі за лічені кілометри від білоруського кордону – таке завдання у зведеного загону бійців тероборони. Аби захистити рубежі, за легендою, на висадку ворожого десанту висувається штурмова група на броні під прикриттям артилерії та танків. 

Військові зазначають, що до кордону тут найменше 8 кілометрів. Під час вишколу залучалася важка техніка, танки, броньова машина "Мах Про",  самохідна артбатарея. 

Також навчання провели на ще одній локації – у готелі "Полісся" у Прип’яті. Так бійці вчаться взаємодіяти в умовах міської забудови. 

Ситуація з російськими навчаннями на території Білорусі

Росія активно перекидає в Білорусь ешелони з технікою та особовим складом ЗС РФ. Через це існує побоювання, що саме з білоруської території РФ знову спробує атакувати Україну.

У британській розвідці запевняють, що велика кількість російських військ у Білорусі не становить загрози для України. 

Своєю чергою, військовий експерт Олег Жданов вважає, що РФ своїми навчаннями у Білорусі знайшла ще один спосіб, як тримати Україну в напрузі та відволікати наших військових на північний кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: