Зеленський прокоментував ситуацію зі звʼязком в Україні

Це питання обговорювали під час засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі готуються додаткові рішення щодо збереження зв'язку під час ударів по енергосистемі.

Як заявив президент у вечірньому відеозверненні, це питання було одним із тих, які обговорили під час засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

"Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Питання енергетики та зв’язку проаналізували дуже детально. І щодо захисту енергосистеми від нових російських ударів, і відновлювальні роботи, і щодо постачання техніки та залучення фахівців", – зазначив він.

Зеленський зауважив, що окрему увагу приділили системі зв’язку. 

"Хоч би що планували терористи, маємо зберегти зв’язок. Росія хоче, щоб українці не просто опинилися без світла й тепла... Терористи хочуть ізолювати нас одне від одного й зробити так, щоб ми не відчували одне одного. Тому це фундаментальне питання. І щодо цього питання будуть іще додаткові рішення. Готуємо їх", – додав глава держави.

Він також подякував Євросоюзу та особисто президенту Європарламенту Роберті Мецолі за розпочату програму "Генератори надії". 

"Це дасть нам змогу використати можливості горизонтальної співпраці у Європі – з містами, з бізнесами – й забезпечити Україну необхідним зараз енергообладнанням", – сказав Зеленський.

Ситуація в енергосистемі України

На тлі масованого ракетного удару з боку РФ по території України 23 листопада 2022 року низка регіонів залишилася без електропостачання. Крім того, станом на 24 листопада в Україні працює лише 44% базових станцій мобільних операторів.

Як заявив міністр енергетики Герман Галущенко, в енергосистемі України відбувся блекаут. Він зазначив, що енергетичну систему України  вдалося об'єднати близько 4:00 24 листопада.

Водночас в НЕК "Укренерго" зазначили, що енергосистема поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів. У першу чергу заживляють об'єкти енергетичної інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: