Експерт викрив брехню Росії щодо ракетного удару по Україні 9 березня (відео)

Представники РФ після 15-ої масованої ракетної атаки на Україну заявили, що це була "відплата" за нібито проникнення "української ДРГ" у Брянську область РФ. Та в ефірі 1+1 Сергій Кузан, голова українського центру безпеки та співпраці, викрив брехню путіністів.

За його словами, такий масований удар планується "дуже-дуже заздалегідь". Тобто росіяни місяць накопичували високоточні ракети - "Калібри", Х-101. "Весь спектр озброєння, який був, - це складна операція. Вона потребує часу, щоб її спланувати, підготувати й реалізувати", - зазначив експерт.

Він додав, що прогнози щодо масованих російських ударів справдилися: наразі окупантам насправді потрібен приблизно місяць для накопичення засобів для атаки на українські території.

Кузан закликав бути готовими до того, що російські ракетні обстріли поки не припиняться, вона можуть бути з частотою раз на місяць, адже у РФ поки що є виробничі потужності для виготовлення крилатих ракет. "Чекати, поки у росіян закінчаться ракети, у жодному разі не можна", - наголосив він.

Окрім того, додав експерт, ракет до С-300 у РФ ще понад 5 тисяч. Тож нам потрібно продовжувати вибудовувати свою систему ППО.

Масований ракетний обстріл України 9 березня 2023

9 березня Росія 15-й раз з початку повномасштабного вторгнення завдала масованого удару по Україні. Атака тривала понад 6 годин.

Окупанти здійснили запуски 95 ракет різного базування, серед них 6 крилатих ракет Х-47 "Кинджал". 34 ракети було знищено. Також ворог завдав 31 авіаційного удару, зокрема, використав 8 БпЛА "Шахед", половину яких збито.

У Міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що атакували Україну ракетами нібито у відповідь на події в Брянській області на початку березня. Тоді росіяни розганяли інформацію, нібито туди проникла "українська ДРГ" У зведенні МО РФ масований обстріл нашої країни назвали "ударом відплати"

Вас також можуть зацікавити новини: