В Україні розкрили дані про "вбитих" у січні танках РФ "Прорив" / Колаж УНІАН, фото скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розкрив статистику щодо "вбитих" за січень 2024 року російських танків Т-90М "Прорив".

Він акцентував, що станом на 26 січня йому відомо про знищення 4 таких танків. За більш ніж два роки "великої" війни Україна знищила, затрофеїла або ж суттєво пошкодила 106 танків серії Т-90.

Серед них 60 одиниць - це танки Т-90М "Прорив", вказав Коваленко. "Згідно з не верифікованими даними втрати в даній модифікації у РОВ перевищують 150 одиниць", - уточнив він. 

Також аналітик оцінив новий пропагандистський ролик Росії, який з'явився в мережі 26 січня. У ньому розповідається про виробництво і можливості танків Т-90М "Прорив". 

"З відео підтвердилася інформація, яка вже давно озвучується. УВЗ працює виключно як ремонтна база для Т-72, що виводяться з консервації та подальшої їх модернізації", - оцінив Коваленко.

За його словами, лінія Т-90М "Прорив" не здатна дати за місяць навіть ротний комплект танків. У цьому контексті "Прорив" обганяє навіть російський "Омсктрансмаш" зі своєю видачею Т-80БВМ, вказав Коваленко.

Він резюмував, що танк Т-90М "прорив" - російський "єдиноріг".

"Звір про якого всі знають, але якого мало хто бачив, а незабаром і взагалі...", - вважає Коваленко. 

Днями Forbes викрив брехню РФ про танки "прорив"

Днями журналісти видання Forbes проаналізували новий ролик російського танкового заводу " Уралвагонзавод "(УВЗ) про танки "Прорив". Вони також дійшли висновку, що виробництво бойових машин істотно сповільнилося в Росії. 

Там вказали, що на відео практично відсутні реальні машини. "На відео і супровідних фотографіях видно тільки три танки", - вказало ЗМІ. Там припустили, що улюблений завод Путіна, найімовірніше, відзначився рекордно низьким виробництвом. Forbes зазначив, що для Росії не властиво приховувати від камери свої досягнення, тому бачити так мало танків в рекламному ролику дивно. 

Вас також можуть зацікавити новини: