В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушко

Українські бійці здатні звільнити той же Маріуполь навіть якщо, американські винищувачі F-16 не будуть до того моменту передані ЗСУ.

"Можемо без F-16 - так само, як ми без них зробили все інше", - зазначив екс-командир "Азова" і заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін в розмові з ведучою ТСН Наталією Островською.

На його думку, передане ЗСУ західне озброєння полегшує завдання, але точно не повністю забезпечує звільнення українських територій від російських загарбників:

Відео дня

"F-16 - супер, вони реально дуже круті, вони полегшать просування. Але важливо зрозуміти... вони не повернуть наші території, а полегшать просування окупованими територіями, так само, як і всі інші ракети, Leopard, все, що нам дають".

Боєць упевнений, що не існує такої зброї, яка могла б вирішити усі проблеми на фронті, адже перемогти можна "виключно важкими боями, кров'ю і потом":

"Не існує такого літака, ракети, снаряда, чого завгодно, що просто потрібно отримати, і ми переможемо. Це неправда. Ми переможемо виключно важкими боями, складною роботою, кров'ю, потом - тільки так. Немає технологічного або будь-якого іншого рішення, щоб просто "виключити" Росію" зі світової карти".

F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, як писав УНІАН, "найсмертоносніший" пілот F-16 американської авіації, підполковник у відставці Ден Хемптон (позивний Two Dogs) зазначав, що першочерговим завданням для українських пілотів після отримання американських винищувачів F-16 буде знищення російських літаків МіГ і "Су" з метою отримати контроль над повітряним простором.

Вас також можуть зацікавити новини: