Росіяни шукають в Україні F-16 / фото REUTERS

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан допускає, що американські винищувачі F-16 вже можуть бути в Україні, і що з цим пов'язано рекордне знищення російських літаків за останній час.

"Технічно і теоретично це може бути. Тому що льотний склад відбирався з літа, і готуватися міг з літа. В принципі, на те, щоб льотчику винищувача першого класу перевчитися з одного типу літаків на інший, треба 3-4 місяці", - зазначив експерт у програмі "Аргумент".

Крім того, як пояснив Світан, освоєння функції перехоплення на F-16 - найлегший вид підготовки:

Відео дня

"Льотний склад може навчатися веденню повітряного бою на перехопленні і на тренажерах досить-таки успішно... Тому у нас вже точно є льотчики, які можуть виконувати завдання перехоплення. Питання у політичній волі, у дозволі або у технічних моментах по роботі F-16".

Погодився Світан і з тим, що росіяни зараз вже щосили шукають винищувачі F-16 в Україні. Він упевнений, що це у них не вийде.

Винищувачі F-16 в Україні - що повідомлялося раніше

Як писав УНІАН, 27 грудня видання Newsweek з посиланням на джерело в уряді США повідомило, що американські винищувачі F-16, ймовірно, вже в Україні.

Коментуючи це, у ПС ВСУ зазначили, що опублікований виданням "матеріал висмоктаний з пальця". 

Вас також можуть зацікавити новини: