В МВС пояснили, чи варто вірити заявам Лукашенка про напад армії Білорусі на Україну

У відомстві зазначили, що слова Лукашенка про введення військ на територію України не мають жодної ваги. Такі заяви притаманні йому як диктатору.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається максимально розмити свою позицію. З одного боку, він поклоняється президенту РФ Володимиру Путіну чи хоче, щоб він так думав. А з іншого - Заходу показує, що наче хоче "спетляти від Путіна".

Тому його заяви про те, що він нападе на Україну чи не нападе, про прагнення миру - дорівнюють нулю.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів в Telegram.

"Та й взагалі не він це вирішує. Лукашенко представляє анексовану країну, тому що росіяни здійснили економічну анексію Білорусі. Тому цінності у словах несамостійного Лукашенка шукати не варто", - наголосив радник.

За його словами, у Лукашенка працює інстинкт самозбереження.

"Я завжди дивуюся надмірній увазі щодо його заяв, тому що жодна заява не мала впливу. Я називаю Лукашенка флудом, який просто забруднює інформаційний простір. Він — диктатор і може дозволити собі нести все, що заманеться. Від цього він нічого не втратить", - переконаний Андрусів.

Як раніше повідомляв УНІАН, Олександр Лукашенко заявив, що російський диктатор Володимир Путін напав би на Білорусь, реалізувавши "український сценарій". Зокрема, він назвав війну в Україні "не реалізованим в Білорусі сценарієм", натякаючи, що Путін напав би на його країну, якби він не став президентом і не підтримав агресивну політику російського диктатора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Білорусі на кордоні з Україною зібрали 7 батальйонів і перевіряють їх бойову готовність.

Вас також можуть зацікавити новини: