На засіданні ТКГ погодили чотири наступні ділянки розведення сил - ОП

Безпековій групі доручено розробити детальний план та фіналізувати проект доповнення до рамкового рішення ТКГ про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року.

На засіданні Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі були погоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, сьогодні відбулося чергове засідання ТКГ у форматі відеоконференції. 

"В ТКГ були принципово погоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів. Поставлено завдання безпековій групі розробити детальний план та фіналізувати проект доповнення до рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Раді не підтримали заяву Фокіна щодо особливого статусу Донбасу - Разумков

Розведення сил на Донбасі: що було раніше

  • Розведення сил української армії й окупаційних військ в районі Станиці Луганській відбулося в червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петровського - в листопаді.
  • Лідери країн «нормандського формату» під час зустрічі 9 грудня 2019 року в Парижі підтримали домовленість в рамках ТКГ про розведення сил і засобів ще в трьох місцях.
  • У серпні 2020 року на черговому засіданні ТКГ у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна було погоджено чотири нові ділянки розведення сил.