Володимир Путін сконцентрується на тому, щоб на всій лінії фронту в Україні укріпити оборону окупантів, вважають в ISW / скріншот

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що російський президент Володимир Путін сконцентрує увагу на тому, щоб укріпити оборону своїх посіпак на всій лінії фронту в Україні.

Росіяни зараз не можуть сконцентрувати достатньо особового складу та не мають ані командних, ані логістичних можливостей провести одночасний повномасштабний наступ, розповів керівник групи геопросторової розвідки ISW Джордж Баррос, йдеться у сюжеті ТСН.

"Я думаю, Путін спробує максимально зібрати сили, щоб укріпити свою лінію оборони та побудувати систему своїх оборонних укріплень та окопів, які зараз росіяни копають по всій лінії фронту. Це робиться для того, щоб уповільнити український контрнаступ, який, імовірно, буде в найближчі кілька тижнів", - зазначив експерт.

Ситуація на фротні в Україні - сьогодні це варто знати

Генштаб ЗСУ увечері 4 квітня повідомляв, що росіяни продовжують зосереджувати головні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському, Бахмутському, Мар’їнському та Лиманському напрямках.

За його даними, на цих напрямках наші воїни відбили понад 45 атак з боку супротивника. У Генштабі додали, що в епіцентрі бойових дій знаходяться Мар'їнка та Бахмут.

Раніше в ISW зазначили, що російські наступальні дії не призвели до втілення у життя цілей, поставлених владою РФ, - захоплення всієї території Донецької та Луганської областей до кінця березня.

Вас також можуть зацікавити новини: