Генерал-майор СБУ розповів про відступ росіян після підриву Каховської ГЕС: куди кинули всі сили

Супротивник не очікував, що отримає настільки потужний природний удар, вважає колишній заступник голови Служби безпеки України.

Після того, як російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, вони відступили від місця катастрофи на відстань до 20 кілометрів.

Ворог не очікував настільки потужного природного удару і найбільше боїться, що на цьому тлі Збройні Сили України прорвуть їхню лінію оборони, вийдуть на берег Азовського моря і перекриють доступ на територію тимчасово захопленого Криму, розповів колишній заступник голови Служби безпеки України, генерал-майор запасу Віктор Ягун в ефірі телеканалу "FreeДом".

За його словами, якщо нашим захисникам вдасться домогтися таких успіхів, то угруповання супротивника, яке знаходиться в Херсонській та Запорізькій областях, опиниться в оперативному оточенні. Експерт додав, що для ворога це найбільша проблема.

"Є інформація про те, що вони (росіяни - Ред.) змушені були відступити на 15-20 кілометрів від місця катастрофи. Вони не очікували, що природа настільки сильно вдарить саме по них, в першу чергу... всі сили (супротивника - Ред.) кинуті і на Запорізький напрямок, щоб спробувати, навіть теоретично, прибрати загрозу, яка може виникнути з проривом ЗСУ...", - зазначив генерал-майор.

Наслідки підриву ГЕС в Україні - сьогодні це варто знати

Ворог 6 червня рано вранці підірвав Каховську дамбу. Унаслідок повного знищення дамби вода почала неконтрольовано витікати з Каховського водосховища, було затоплено багато населених пунктів, є жертви.

Секретар РНБО Олексій Данілов говорив, що супротивники знищили Каховську ГЕС для того, щоб наші воїни не пішли в контрнаступ на Херсонському напрямку.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв сказав, що підрив дамби противником не зашкодить наступальним діям.

Екс-співробітник зовнішньої розвідки Комітету держбезпеки СРСР Олександр Зеленко вважає, що росіяни не планували повністю знищувати Каховську ГЕС. На думку експерта, вороги "прокололися", оскільки впала вся дамба, і їх змило.

Вас також можуть зацікавити новини: